• fruits.gif
 • meot_slide0.jpg
 • meot_slide1.jpg
 • meot_slide2.jpg
 • meot_slide3.jpg
 • meot_slide4.jpg
 • meot_slide5.jpg
 • meot_slide6.jpg
 • meot_slide7.jpg
 • meot_slide8.jpg
 • meot_slide8b.jpg
 • meot_slide9.jpg
 • meot_slide10.jpg
 • meot_slide11.jpg
 • meot_slide12.jpg
 • meot_slide13.jpg

Ökumenikus találkozó

Minden hónap harmadik vasárnapján, 17.30 órakor ökumenikus találkozóra várjuk az érdeklődőket a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában / 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3./, a földszinti tanácsteremben: az Egyház egységéért - az év egészében. A július 15-i találkozó témája: Beszéljünk a teremtési folyamatról /Prof. Széchey Béla IHS /
Szeretettel várjuk a korábbi farkasrétieket, a volt KÖT, a Fokolare, az Ökumenikus Lelkészkonferencia valamint az IEF tagjait és érdeklődő barátait is.

/Jézus Testvérei Ökumenikus Diakóniai Rend /

 


   

Napvető Mesetábor

Plakát letöltése: itt

Word dokumentum letöltése: itt

 

22. KÖSZI Napvető mesetábor (napközis)

Vándorúton 

2018. július 9–13.

Budapest-Erzsébetváros, Evangélikus Középiskolai Kollégium

6-12 éveseknek / 1-6. osztályosoknak

 

Te is szeretnél néha útra kelni, és szerencsét próbálni, ne adj Isten, néha világgá menni? Segítőtársakat találni, akikre jóban-rosszban számíthatsz, és megfejteni útvesztő rejtélyét? Kiállni a három próbát, és elnyerni a fele királyságot? A KÖSZI Napvető mesetáborban idén  vándorútra indulunk a mesék birodalmába, ahol bármi lehetséges, hamuban sült pogácsa és mindentudó tarisznya készül, mesebeli állatokkal találkozol, és garantáltan nagy vidámság kísér végig a közös úton.

Ez az a hely, ahol akkor is süt a nap, ha odakint éppen esik az eső. Ahol közelről megnézheted a katicát, és mesélhetsz neki egy mesét. Versenyre kelnek az autók, és egy legóvár királya leszel. Kézműves Palotába költözünk, Táncházban járjuk a táncot, éneklünk és zenélünk, még Mesél az erdő is… Alig várjuk, hogy velünk nyaralj, és új barátokat szerezz!

A KÖSZI Napvető mesetábor egy olyan, kisiskolások számára szervezett napközis tábor, amely egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosít azoknak a gyerekeknek, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szeretnénk elérni, hogy a Budapesten töltött napokat a gyerekek éppúgy nyaralásnak éljék meg, mint az utazásokat, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. Szerető közösséget építünk, segítünk barátokat találni, az önbizalmat táplálni, és mosolyt csalni a legfélénkebbek arcára is. A mesék világának felidézésével mi egy vidám utazásra hívjuk a gyerekeket, amely ötvözi a játékot, a mozgást, a zenét, a kézművesség örömeit. A kis vándorok biztosan boldogan térnek majd haza! Otthonos környezetben várja a kicsiket a gyerekek táboroztatásában gyakorlott, dinamikus csapatunk.

A nem csak elkötelezett, de sokéves tapasztalattal rendelkező animátoraink, táborszervezőink gondoskodnak arról, hogy a gyerekek új barátokra és megértő, szeretetteljes közösségre leljenek a táborok alatt. Célunk, hogy személyes példamutatás útján a fiatalokkal megismertessük mindazokat az értékeket, amelyeket mi is követünk

 

Költséghozzájárulás, kedvezmények és a technikai részletek pontos leírása a KÖSZI honlapján található.

Honlap: http://koszi.net/koszi-napveto-mesetabor/

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/952890151545763/

Instagram: koszi.toled.jo

Személyes információ: Szabó Rubina

Telefon: +36 20 220 6096

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Napvető Médiatábor


Plakát letöltése: itt

Word dokumentum letöltése: itt


22. KÖSZI Napvető médiatábor

Különleges vagy! 

2018. július 15–21.

Piliscsaba, Béthel Otthon

12-18 éveseknek / 7-12. osztályosoknak

 

Kitűnni a tömegből vagy beállni a sorba? Sokszor kényelmesebb meghúzódni az átlagemberek között, mint megmutatni, milyen vagy igazából? Vagy ez is túltolható, és az egyediség nem minden? Gondolkoztál már azon, Te mitől vagy egyéniség? Egyáltalán különlegesnek érzed magad? A KÖSZI Napvető médiatáborban idén híres régmúlt és mai karaktereket idézünk fel, és a média eszközeinek segítségével keressük a Te stílusodat, egyéniségedet is, hogy megmutassuk, Te is különleges vagy!

Biztosan követsz blogokat és vlogokat, formázgatod a profilod a Facebookon vagy Instán, szereted a filmeket és a zenét, és szívesen létrehoznál valami újat is! Készíts profi plakátot és trailert, versenyezz vloggerként a csapatoddal, ismerj meg új appokat, beszélgess a médiában dolgozó vagy szereplő emberekkel! Közben pedig sportolj, strandolj, táncolj, énekelj, nevess, játssz, barátkozz, ess szerelembe és tölts egy fergeteges hetet velünk egy szuper társaságban!

Korunkban elkerülhetetlen a tömegkommunikáció eszközeivel szinte percről percre való találkozás. Mi szeretnénk, ha a fiatalok nemcsak e felületek áldozatai lennének, hanem okosan, értőn tudnák használni őket önmaguk és a világ javára. Mindezek érdekében a KÖSZI Napvető médiatáborban meghívott előadókkal, tematikus kreatív gyakorlatokkal, ismeretterjesztő játékokkal és elsősorban élvezetes csoportos programokkal készülünk számukra egy felejthetetlen nyaralás alatt. Emellett fontos számunkra, hogy megőrizzük a valódi, háromdimenziós találkozások és kapcsolatok értékét, élvezettel sportoljunk, és örömünket leljük a természetben, így táborunkban mindez szintén helyet kap. Egy szerető közösséggel, nagyszerű hangulattal, nagy tapasztalattal rendelkező fiatal szervezőcsapattal várjuk a táborozókat.

A nem csak elkötelezett, de sokéves tapasztalattal rendelkező animátoraink, táborszervezőink gondoskodnak arról, hogy a fiatalok új barátokra és megértő, szeretetteljes közösségre leljenek a táborok alatt. Célunk, hogy személyes példamutatás útján a fiatalokkal megismertessük mindazokat az értékeket, amelyeket mi is követünk.

 

Költséghozzájárulás, kedvezmények és a technikai részletek pontos leírása a KÖSZI honlapján található.

Honlap: http://koszi.net/koszi-napveto-mediatabor/

Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1631303180253017/

Instagram: koszi.toled.jo

 

Személyes információ: Szabó Rubina

Telefon: +36 20 220 6096

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Napvető Kalandtábor

Plakát letöltése: itt

Word dokumentum letöltése: itt

 

22. KÖSZI Napvető kalandtábor

Ez állati!

2018. augusztus 5-11.

Piliscsaba, Béthel Otthon

8-14 éveseknek / 3-8. osztályosoknak

 

Van köztük átváltozóművész, baljós hírnök, a cselszövés mestere, és olyan is, aki életet adja a családjáért. Ők a legjobb barátaink, néha mégis félünk tőlük… Mindannyian odavagyunk az állatokért, sokszor szeretnénk olyanok lenni, mint ők, és bármit megtennénk, hogy megszelídítsük őket. A KÖSZI Napvető kalandtáborban idén állatok bőrébe bújhatsz, miközben tanulsz tőlük és közelebb kerülsz az éjszaka követeihez, a veszélyesekhez, a bolondosakhoz és a legönfeláldozóbbakhoz is! Hidd el, igazán állati hét vár Rád!

Szakadj ki egy nyári hétre a szürke hétköznapokból, és élj át velünk felejthetetlen kalandokat! Vegyél részt egy egész héten át tartó kincskeresésben, amikor társaiddal eszeteket, ügyességeteket próbára téve csapatokban méritek össze tudásotokat! Itt sok-sok igaz barátra lelhetsz, rengeteg izgalmas játékban és vetélkedőben lehet részed, mint a Vízi olimpia, az Éjszakai túra, az Álomfogó vagy a Délibábtánc. Nem hiányozhat persze az úszás, a foci, az erdőjárás és a táncolás sem – mindez pedig igazán csak Tőled lesz jó!

A KÖSZI Napvető kalandtábor egy olyan közösségépítő tábor, amely a gyerekek tartalmas időtöltését, személyiségének fejlődését tűzi ki célul egy nyári héten át. A szervezők fontos célja a gyerekek társas készségeinek fejlesztése, annak elősegítése, hogy mindenki barátokra találjon és magabiztosan kommunikáljon társaival. Izgalmas, szórakoztató programokon keresztül tanulnak egymástól a résztvevők, miközben ismeretterjesztő, csapatépítő játékokon, tartalmas beszélgetésekben vesznek részt. Mindezt egy felkészült, gyakorlott szervezőcsapattal, szeretetteljes, családias közösségben élhetik át táborozóink a festői Piliscsabán.

A nem csak elkötelezett, de sokéves tapasztalattal rendelkező animátoraink, táborszervezőink gondoskodnak arról, hogy a gyerekek új barátokra és megértő, szeretetteljes közösségre leljenek a táborok alatt. Célunk, hogy személyes példamutatás útján a fiatalokkal megismertessük mindazokat az értékeket, amelyeket mi is követünk.

 

Költséghozzájárulás, kedvezmények és a technikai részletek pontos leírása a KÖSZI honlapján található.

Honlap: http://koszi.net/koszi-napveto-kalandtabor/

Esemény a Facebookon:  https://www.facebook.com/events/212268086184871/

Instagram: koszi.toled.jo

 

Személyes információ: Szabó Rubina

Telefon: +36 20 220 6096

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

A vallási közösségek biztonsági helyzete egy változó világban

 

Kedves Testvérek!


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem konferenciát szervez „A vallási közösségek biztonsági helyzete egy változó világban” címmel, 2018. június 11-én hétfőn 10:00 órakor a Központi Papnevelő Intézetben(1053 Budapest, Papnövelde utca 5-7.).

Amennyiben van kedve eljönni szeretettel várjuk!

 

Meghívó letöltése: docx

 

A nő szakralitása c. konferencia-kötet könyvbemutatója


Budapest, Párbeszéd Háza,
Matteo Ricci terem,
2018. június 1. 16-18 óra

A 2017. nov. 25-én Budapesten, az Evangélikus Hittudományi Egyetemen A nő transzcendenciája címmel rendezettökumenikus konferencia előadásainak összefoglalója

Az urschallingi Szentháromság

A kötetet bemutatja:
Dr. Cselényi István Gábor
görögkatolikus lelkész,
emeritus professzor

Meghívó letöltése: rtf

 

 

Ökumenikus találkozó

 

Minden hónap harmadik vasárnapján, 17,30 órakor ökumenikus találkozóra; istentiszteletre és előadásra várjuk az érdeklődőket a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában / 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3./, a földszinti tanácsteremben: az Egyház egységéért - az év egészében.

A június 17-i előadás témája: Egy balatonfelvidéki evangélikus gyülekezet a  XXI. században / Szakos Csaba ev. lelkész /.

A teljesliturgiájú, euharisztikus / úrvacsorai / istentisztelet  igéje: Rm,3,21-24 / /. Az Úr Jézus Teremtői valósága és Megváőltótol megnyerhető igazsága /

Szeretettel várjuk a korábbi farkasrétieket, a volt KÖT, a Fokolare, az Ökume-nikus Lelkészkonferencia valamint az IEF tagjait és érdeklődő barátait is.

/ Jézus Testvérei Ökumenikus Diakóniai Rend /


Meghívó letöltése: doc

   

A női princípium és a család misztériuma.  

Debrecen, DAB, 2018. május 11.

Ökumenikus konferencia

 

„Férfinak és nőnek teremtette őket.” Ter 1,27

Mit jelent ez a nő-eszményre, a férfi-nő kapcsolatra, a családra

és az Ősképmásra  vonatkozólag?

 

De. 11 Megnyitó: Gesztelyi Tamás prof. emeritus, a Bölcseleti, Művészet- és Vallástudományi Szakbizottság elnöke

Moderátor: Deme Tamás egyetemi docens, a Sándor Kör elnöke

11.10 Cselényi István Gábor prof. emeritus, PPKE: A Lélek-Anya hipotézise

11.40  Varga Gyöngyi egyetemi docens, EHE: Az Örökkévaló anyai arca: Hóseás 11 teológiai kihívásai    

12  Kérdések

12.20 Szünet

Moderátor: Kovács Ábrahám, a Bölcseleti, Művészet- és Vallástudományi Szakbizottság titkára

13 Gesztelyi Tamás: A Nagy Anya tisztelete az őskorban

13.20 Szabó Ferenc SJ, a Távlatok főszerkesztője: Az Örök Női

13.40 Deme Tamás egyetemi docens, művelődéskutató: A nő szakralitása

14 Szabó Tünde jogász, menedzser: Sziénai Szent Katalin társadalmi fellépése és szakralitása, a nő középkori európai társadalomban betöltött szerepe tükrében

14.20 Szünet

Moderátor: Cselényi István Gábor

14.40 15 Keresztesné Várhelyi Ilona irodalmi muzeológus: Katolikus szemléletváltás:  a nők helyzete az Egyházban a II. Vatikáni Zsinat után

15 Engler Ágnes egyetemi docens, családkutató: A nő, mint a család ereje és lelke

15. 20  Joób Emese, a gödöllői Fr. Chopin Zenei AMI népzene tanszak vezetője, énekes előadó: Jelenti magát Jézus

15.40  Fórum

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány programjában való részvételre

 

Plakát letöltése

 

 

Ökumenikus találkozó

Minden hónap harmadik vasárnapján, 17,30 órakor ökumenikus találkozóra; istentiszteletre és előadásra várjuk az érdeklődőket a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3.), a földszinti tanácsteremben: az Egyház egységéért - az év egészében. Az április 15-i előadás témája: „ Egy református falú a XXI. században „

/Czunyi Kenyeres József ref. lelkész/.

A teljes liturgiájú, euharisztikus / úrvacsorai / istentisztelet  igéje: I. Tim. 2,4,

/ Mindenki jusson el az igazság ismeretére  /. 

Szeretettel várjuk a korábbi farkasrétieket, a volt KÖT, a Fokolare, az Ökumenikus Lelkészkonferencia valamint az IEF Magyar Régiójának a tagjait és érdeklődő barátait is.

 / Jézus Testvérei Ökumenikus Diakóniai Rend / 

 

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

 

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2017. december 6-án, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését. 

Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke nyitó áhítatában az idei év Ökumenikus Imahét központi igéjét vette alapul: „Mert Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt”. (2Kor 5,14)

Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára jelentésében nagyvonalakban beszámolt és értékelte a bizottságok munkáját. A bizottságok ebben az évben is minden feladatot és eseményt sikeresen végrehajtottak. Kiemelte, hogy jól sikerült az év kezdetén az ökumenikus imahét, melyben nagy szerepe volt a Teológiai és Keresztény Egység bizottságnak. A Szociáletikai Bizottság a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen megszervezte és megtartotta tudományos konferenciáját „Az igazságos háború elvétől az igazságos békéig” címmel, valamint kiemelte, hogy jelenleg éppen zajlanak a konferencia-kötet szerkesztési munkálatai. A Szociáletikai Bizottság az év elején egy másik konferenciát is tartott „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben” címmel, ebből is készül egy kötet, amelynek várható megjelenés ideje a jövő évben lesz. A Misszió és Evangelizációs Bizottság ebben az évben is megtartotta Révfülöpön az ökumenikus lelkészi és munkatársképző konferenciáját: „Ahogy engem küldött az Atya, én is elküldelek titeket…” (Jn 20, 21). Az egyház /gyülekezet/, mint missziói közösség címmel, melyen Bijoy Koshi vendégelőadó szolgált. A tagegyházak lelkipásztorai és gyülekezeti munkatársai szerte az országból érkeztek erre a konferenciára. A Női Bizottság szokásához híven idén is megszervezte a Világimanapot, hangsúlyozva a szegénység és gazdagság társadalmi összefüggéseit, melybe országosan bekapcsolódtak a gyülekezetek és együtt imádkoztak a társadalmi igazságosságért. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tudományos szakfolyóirata a Theologiai Szemle ebben az évben a Reformáció 500. évfordulója alkalmából egy háromnyelvű (angol, német, magyar) lapot adott ki. Májusban reformációi „mini” konferenciát is szervezett, ezen az eseményen elhangzott előadások anyaga szintén belekerült a Theologiai Szemle 2017/3-as számába. Az Október a Reformáció Hónapja bizottság számos esemény keretében magas színvonalú programokkal emlékezett meg a reformációról. Májusban „Egyház és Reformáció” címmel konferenciát is szervezett, melynek különlegessége volt, hogy a színvonalas előadások között zenei betétek is voltak. A Vallásközi Dialógus Bizottság idén is ellátta azt a fontos feladatát, hogy a Magyarországon lévő világvallásokkal kapcsolatot erősítse, idén a Magyarországi Bahá'í Közösséget látogatta meg. Az Ifjúsági bizottság idén is megtartotta a Pünkösdi Zenés Vigíliát, melyen tagegyházaink ifjúsági zenekarai szolgáltak.

Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár előadást tartott „Egyház és állam kapcsolata” címmel. A helyettes államtitkár előadásában a fő hangsúlyt arra helyezte, hogy miért fontos az, hogy az állam támogassa az egyházat. Helyettes államtitkár úr szerint azért, mert az egyházak jelentik a - keresztényi alapokon nyugvó - jogfolytonosságot, amire az állam épül.  Az egyházak olyan szilárd alapot jelentenek, amire lehet jogállamiságot építeni, amiben van erkölcs. Az egyházak nem csak hitéleti feladatokat látnak el, hanem közfeladatokat ellátó intézmények, közösségmegtartó intézmények. Helyettes Államtitkár úr kiemelte, hogy az elmúlt években 1500 templom, plébánia, paroka felújítása történt meg és 89 új templom vagy kápolna építésére került sor. Államtitkár úr többször hangsúlyozta, hogy az egyházak közösségszervező és megtartó erőt jelentenek a hitéleti és közfeladatok ellátásban és a közösségszervező munkában, nemzetiségi megtartó erő az egyház. Ahhoz, hogy a falvak, a városok jobb körülmények között tudjanak élni, ehhez sokat hozzátesznek az egyházak.

Ezt követően az Elnök felkérte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Bizottságainak elnökeit, hogy tartsák meg éves beszámolójukat.    

A Főtitkár megállapította, hogy a tizenegy tagegyház és további húsz együttműködő egyház és egyházakhoz kötődő társadalmi szervezet által alkotott közösség meghallgatta és elfogadta az elnöki, főtitkári jelentést, valamint a bizottsági elnökök a 2017-es évről szóló jelentéseit. Összegezte, hogy ebben az évben a bizottságok a hozzájuk tartozó feladatokat sikeresen végrehajtották. 

Végül a közgyűlés a délutáni órákban meghallgatta, a pénzügyi tájékoztatást és elfogadta a 2018. évi költségvetést valamint a jövő évi programokat. Továbbá tervbe vette több konferencia megszervezését 2018 tavasz és az ősz folyamán, és kiemelte, hogy jövőre újra lesz Reformációi Gálaest az Uránia Nemzeti Filmszínházban, melynek időpontja 2018. október 21-én, vasárnap lesz.  

 

MEGHÍVÓ

 

„VALLÁS, VALLÁSSZABADSÁG ÉS VALLÁSI SZÉLSŐSÉGEK A JOGALKOTÁS TÜKRÉBEN” WORKSHOP

A „Szélsőségek, vallási szélsőségek Ludovika Kutatócsoport” szervezésében megrendezésre kerülő  

Workshop időpontja:  2017. december 07. 10:00

Workshop helyszíne:  Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1101 Budapest, Hungária krt. 9. Zrínyi Campus, Zrínyi terem

Program letöltése: pdf

 

 

Joomla templates by a4joomla