• slide00.jpg
 • slide01.jpg
 • slide02.jpg
 • slide03.jpg
 • slide04.jpg
 • slide05.jpg
 • slide06.jpg
 • slide07.jpg
 • slide08.jpg
 • slide09.jpg
 • slide10.jpg
 • slide11.jpg
 • slide12.jpg
 • slide13.jpg

13. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor


 

Dönts okosan! – 13. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

7–12. osztályosok számára, Piliscsaba, 2019. április 04-07.


Többször előfordult már, hogy nehezen tudtál dönteni, mert féltél a következményektől? Halogatod az elhatározást, mert nem mered letenni a voksodat? Van olyan dolog, amit megbántál, és utólag másképp választanál? Hogyan kell aztán kezelni egy rossz döntést?

Mottó 2019-ban: Dönts okosan!

Légy éppen dilemmában vagy általában döntésképtelen, mi segítünk, hogy jobban kezeld a döntési helyzeteket, merj választani, és szembenézz a következményekkel.
Ehhez azonban először meg kell hoznod azt a döntést, hogy eljössz a KÖSZI Életfonal táborába, amely tizenéveseknek szól. Egy vidám és humoros közösség, új barátságok és szerelmek, izgalmas programok, tánc, zene és tavaszi újjászületés vár Rád!

Költséghozzájárulás, kedvezmények és a technikai részletek pontos leírása a KÖSZI honlapján található: www.koszi.net
Információ: Szalai Nóra, kapcsolati és operatív munkatárs
Telefon: +36 30 791 8664
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tizenévesnek lenni sosem volt könnyű: igazi barátokat találni, megállni a helyünket a suliban, kijönni a szüleinkkel és meghódítani a kiszemeltünket. Ezért jó, ha van egy hely, ahol tudhatod: közénk tartozol. Elmondhatod, ami bánt, és garantáltan jókedvre derítünk, izgalmas programokban van részed, miközben bölcsebb leszel életed nagy kérdéseiben is.

A KÖSZI Életfonal egy olyan életvezetési tábor, ahol a tizenéveseket foglalkoztató kérdésekről lehet őszintén beszélgetni és megoldásokat találni. Kiscsoportos beszélgetések, interaktív drámafoglalkozások, műveltségi vetélkedők, közösségépítő játékok és más izgalmas programok várják a táborozókat egy felejthetetlen négynapos hétvége alatt. Pezsgő, vidám hangulat, szeretetteljes közösség és igaz barátok várnak mindenkit egy tavasziasan zöldellő, gyönyörű környezetben.

A nem csak elkötelezett, de sokéves tapasztalattal rendelkező animátoraink, táborszervezőink gondoskodnak arról, hogy a fiatalok új barátokra és megértő, szeretetteljes közösségre leljenek a táborok alatt. Célunk, hogy személyes példamutatás útján a fiatalokkal megismertessük mindazokat az értékeket, amelyeket mi is követünk.

Korosztály: 7-12. osztályosok (2018/2019-as tanévben)
Helyszín és időpont: Piliscsaba, 2019. április 04-07.

 

Kedves Barátunk!


Szeretnél egy nagyon jó keresztény társaságba bekerülni, és közben élményt adni?
Szeretnél gyerekeket, kamaszokat táboroztatni?
Érdekel, hogyan kell tábort szervezni?
Érdekel az önkéntesség?
Esetleg tudsz gitározni és ezzel jó hangulatot teremteni?

Ha a fenti kérdések közül legalább egyre igen a válaszod, akkor a KÖSZI Napvető táboraiban van a legjobb hely számodra. Kipróbálhatod magad a programszervezés, a közösségépítés vagy akár a csapatvezetés területein, és azzal foglalkozhatsz, amit valóban szeretsz.
Mindezt egy evangélikus, katolikus és református fiatalokból álló, megtartó és befogadó közösségben teheted.

Táborainkról és azok időpontjairól bővebb információt a http://koszi.net/onkenteseket_keresunk/ oldalon találsz.

Ha felkeltettük érdeklődésed, jelentkezz 2019. február 28-ig a fenti linken, és felvesszük veled a kapcsolatot.

Kapcsolat: Szalai Nóra
Telefon: +36 30 791 8664
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek/

Várunk szeretettel:
a KÖSZI táborszervező csapata

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 

a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány programjában való részvételre

 

 

 

Pályázati felhívás letöltése: docx

 

Közgyűlést tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

 

 

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2018. december 5-én, szerdán 15:00 órakor tartotta éves rendes közgyűlését.


Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke nyitó áhítatában az idei év Ökumenikus Imahét központi igéjét vette alapul: „Valljuk, az igaznak emlékezete áldott” Példabeszédek 10,7.


Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára jelentésében nagyvonalakban beszámolt és értékelte a bizottságok munkáját. A bizottságok ebben az évben is minden feladatot és eseményt sikeresen végrehajtottak. Kiemelte, hogy jól sikerült az év kezdetén az ökumenikus imahét, melyben nagy szerepe volt a Teológiai és Keresztény Egység bizottságnak. A Misszió és Evangelizációs Bizottság ebben az évben is megtartotta Révfülöpön az ökumenikus lelkészi és munkatársképző konferenciáját: „Tegyetek tanítvánnyá minden népet”(Máté 28,19/a). Az evangélizáció gyakorlata címmel. A tagegyházak lelkipásztorai és gyülekezeti munkatársai szerte az országból érkeztek erre a konferenciára. A Női Bizottság szokásához híven idén is megszervezte a Világimanapot, hangsúlyozva a szegénység és gazdagság társadalmi összefüggéseit, melybe országosan bekapcsolódtak a gyülekezetek és együtt imádkoztak a társadalmi igazságosságért. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tudományos szakfolyóirata a Theologiai Szemle. A Theologiai Szemle szerkesztőbizottság ebben az évben, októberben megtartotta első Ökumenikus Könyvestjét, amely az egyházi és a világi kiadók számára egyaránt fórumot nyújtott, hogy a legújabb könyveiket bemutassák. Májusban „mini” konferenciát is szervezett „Tolerancia és ökumené” címmel, ezen az eseményen elhangzott előadások anyaga szintén belekerült a Theologiai Szemle 2018/3-as számába. Az Október a Reformáció Hónapja bizottság számos esemény keretében magas színvonalú programokkal emlékezett meg a reformációról. 2018-ban egy év kihagyása után újra megrendezésre került a Reformációi gálaest, melyen Prőhle Gergely, országos felügyelő úr tartott előadást. A fellépők között voltak a Szentendrei Református gimnázium diákjai, a Központi Baptista Énekkar, a Calandrella Kamarakórus és az In Medias Brass együttes. A Vallásközi Dialógus Bizottság idén is ellátta azt a fontos feladatát, hogy a Magyarországon lévő világvallásokkal kapcsolatot erősítse, idén a Magyarországi Muszlimok Egyházát látogatta meg. Idén áprilisban a szokásokhoz híven ismét nyílt bizottsági ülést tartott, melynek meghívott előadója Horváth-Sántha Hanga volt, aki „A migráció vallási aspektusai” címmel tartott előadást. Ifjúsági bizottság idén is megtartotta a Pünkösdi Zenés Vigíliát, melyen tagegyházaink ifjúsági zenekarai szolgáltak. A bizottság a jövő évben a Pünkösdi Zenés Vigília megújítását tűzte ki célul, és ennek a munkának novemberben neki is látott. Ezentúl az új név: PIKNIK. Pünkösdi Ökumenikus Ifjúsági Est.

 

Dr. Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadást tartott „Egyház és állam kapcsolata” címmel. A Helyettes államtitkár úr előadásában a fő hangsúlyt arra helyezte, hogy bemutassa jelenleg miként alakul Magyarországon az állam és az egyház közötti együttműködés rendszere. Alapigeként Mk 12,17 versét választotta: „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené.” A bevezetésben elmondta, hogy Jézus sem osztotta meg a hatalmat Isten és a császár között, így a keresztény embernek is tiszteletben kell tartania a világi hatalmat. Helyettes-államtitkár úr ezután rátért a hazai szabályozás ismertetésére, miszerint a jelenlegi magyar kormány jó kapcsolatot ápol a történelmi egyházakkal. Elismeri az egyházak társadalmi szolgálatát, támogatja sokoldalú szerepvállalásukat és az értékközösségen nyugvó együttműködést. Helyettes-államtitkár úr ezután részletesen elmondta, hogy az egyházi törvény milyen változásokon fog átmenni, melynek célja, hogy összhangot teremtsen az Alaptörvény ötödik módosításával. Négy kategóriába fogják sorolni az egyházakat: vallási egyesület, nyilvántartásba vett egyház, bejegyzett egyház, és bevett egyház. Helyettes-államtitkár úr zárógondolatában kifejezte, hogy az állam és az egyházak szolgálatának ez a megerősített és megújított együttműködése lehet az új alap.
Ezt követően az Elnök megköszönte Gáncs Péter nyugalmazott elnök-püspök úr szolgálatát, amit MEÖT alelnökként is tett. Majd bemutatta Kondor Péter püspök urat a Közgyűlés tagjainak, akit ezen a Közgyűlésen választottak meg a MEÖT új alelnökének. Ezt követően az Elnök felkérte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Bizottságainak elnökeit, hogy tartsák meg éves beszámolójukat.
A Főtitkár megállapította, hogy a tizenegy tagegyház és további húsz együttműködő egyház és egyházakhoz kötődő társadalmi szervezet által alkotott közösség meghallgatta és elfogadta az elnöki, főtitkári jelentést, valamint a bizottsági elnökök a 2018-as évről szóló jelentéseit. Összegezte, hogy ebben az évben a bizottságok a hozzájuk tartozó feladatokat sikeresen végrehajtották.
Végül a közgyűlés a délutáni órákban meghallgatta, a pénzügyi tájékoztatást és elfogadta a 2019. évi költségvetést valamint a jövő évi programokat. Továbbá tervbe vette több konferencia megszervezését 2019 tavasz és az ősz folyamán.

 

Joomla templates by a4joomla