• slide00.jpg
 • slide01.jpg
 • slide02.jpg
 • slide03.jpg
 • slide04.jpg
 • slide05.jpg
 • slide06.jpg
 • slide07.jpg
 • slide08.jpg
 • slide09.jpg
 • slide10.jpg
 • slide11.jpg
 • slide12.jpg
 • slide13.jpg
 • slide14.jpg
 • slide15.jpg

 

A MEÖT 2020. évi programjai

 

 

MEÖT 2020. évi Programok letöltése: pdf

 

 

 

Betöltötte feladatát a veszélyhelyzetben működő lelki segélyvonal

 

Húsvétkor indult és a veszélyhelyzet végéig minden nap működött az egyházi lelki segélyvonal, ami a Baptista Egyház kezdeményezésére született meg, és amelyhez a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusa, a Magyarországi Metodista Egyház és a Magyar Pünkösdi Egyház is csatlakozott.

A zöldszám minden nap 12 órán át volt elérhető reggeltől estig. A szolgálatot végző több mint 50 önkéntes a fenti egyházak lelkipásztoraiból és lelkigondozóiból kerültek ki, akik okostelefonjuk segítségével kapcsolódtak a segélyvonal rendszeréhez.

“Krisztus szeretete motivált minket abban, hogy ilyen módon segítsünk azokon az embertársainkon, akik a koronavírus miatt nehézségeken mentek keresztül. Sok esetben nagyon mély lelki beszélgetésekre került sor. Hálásak vagyunk Istennek, hogy a segítés eszközei lehettünk a veszélyhelyzet idején.” - értékelte a lelki segélyvonal szolgálatát Papp János baptista elnök.

A 10 hetes szolgálat idején a leghosszabb beszélgetés 1,5 óráig, míg egy beszélgetés átlagosan 18 percig tartott. Összesen több százszor kaptak telefonos segítséget a nehézséggel küzdő emberek az egyházi lelki segélyvonalnak köszönhetően.

Baptista sajtószolgálat

 

 

 

Imafelhívás a koronavírus kapcsán

 

„Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!” (Mt 14,27)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége a koronavírus kapcsán imafelhívásra buzdítja a tagegyházak híveit: Jézus jelenléte arra biztat bennünket, hogy ne féljünk, Őt hívjuk segítségül.

Imádkozzunk az orvosok és ápolók szolgálatáért; felelős vezetőinkért, hogy felülről kapjanak erőt és bölcsességet minden döntésükben.

Imádkozzunk népünk fegyelmezettségéért, hogy elfogadják és betartsák a hatóságok rendelkezéseit.

Imádkozzunk Európáért, az egész világért és a megbetegedettekért.

Böjt időszakában a húsvétra, a feltámadott Úrra tekintő megtartó reménység lelkülete járjon át bennünket mindennap.

Jézus mondja: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

 

 

 

19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor, Piliscsaba 

Plakát letöltése: jpg

Sajtóközlemény letöltése: docx

 

Kölyök (1.) turnus: 3–8. osztályosoknak, 2020. július 26. - augusztus 1.
https://www.facebook.com/events/283577636017876/

Kamasz (2.) turnus: 7-12. osztályosoknak, 2020. augusztus 9-15.
https://www.facebook.com/events/286259392535984/

Szeretnéd egy nyári hétre hátrahagyni a gondjaidat, és egy rejtély kellős közepébe csöppenni, amit új barátaiddal közösen kell megfejtenetek? Szabadulós játék, logikai fejtörők, helyszínelés, szerepjáték és más vetélkedők során pallérozhatod eszed és kreativitásod, miközben egy megértő és családias közösségben élvezheted a nyarat!

A KÖSZI Nyomkereső detektív táboraiban élvezetes szerepjátékot és izgalmas csapatmunkát kínálunk, miközben észrevétlenül fejlesztjük a fiatalok kulcskompetenciáit: a logikus gondolkodást, az érveléstechnikát, a kreativitást és a szociális készségeket. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekek, fiatalok önismeretét, önbizalmát erősítsük. Fontos számunkra, hogy a táborozók között jó közösség alakuljon ki, megtanulják egymást támogatni, segíteni.

A tábor mottója 2020-ban: A siker foglyai

Költséghozzájárulás, kedvezmények és a technikai részletek pontos leírása a KÖSZI honlapján található: www.koszi.net

Információ: Szentkatolnay Miklós
+36 20 361 7056, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

 

Állati kaland – 24. KÖSZI Napvető mesetábor

Plakát: jpg

Leírás: docx

 

KMTA pályázati felhívás

 

Pályázati felhívás letöltése: docx

Szórólap letöltése: pdf 

 

 

Joomla templates by a4joomla