Nyomtatás

 

Egyházak együtt a járványban

A GEKE etikai útmutatása és tájékoztató segédanyaga a tagegyházak számára.


Az Olvasóhoz

Ez a szöveg protestáns nézőpontból kínál útmutatást olyan etikai témákban, amelyek a koronavírus-járványból következnek, vagy annak körülményei között hangsúlyosabbá váltak. Akikhez szól:

Az összefoglalás az elején áttekintést ad a tartalomról (a teljes szöveg a 6 oldalon kezdődik), példákkal szolgálva a GEKE tagegyházainak gyakorlatából, így egészítve ki a képet.

A GEKE mind többségi, mind kisebbségi egyházakat foglal magában. Az említett témák és példák azt kívánják bemutatni, hogyan nézhetnek szembe az egyházak azzal a küldetésükkel, hogy a maguk sajátságos helyzetében a föld sója és a világ világossága legyenek.

Javaslatok és kérdések segítik az Olvasót a szöveggel való foglalkozásban és beszélgetések folytatásában, bizottságokban, gyülekezetben vagy tisztségviselőként, a 26 oldalon.

A járvány természete jelenleg csak átmeneti megfontolást enged. De magától értetődően az európai protestáns egyházak folytatni fogják a koronajárvány fejleményeinek és hatásainak elmélyült megvitatását. Most a türelemnek van itt az ideje.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.