• slide00.jpg
 • slide01.jpg
 • slide02.jpg
 • slide03.jpg
 • slide04.jpg
 • slide05.jpg
 • slide06.jpg
 • slide07.jpg
 • slide08.jpg
 • slide09.jpg
 • slide10.jpg
 • slide11.jpg
 • slide12.jpg
 • slide13.jpg
 • slide14.jpg
 • slide15.jpg

 

Beszámoló a Világimanapról 

 

 

 

Felkészítő videó – Világimanap 2021 Vanuatu

A 2021. esztendőben - a hatályos járványügyi szabályok miatt - nincs mód a Világimanap előkészítő konferenciájának személyes jelenléttel való megtartására.

A gyülekezeteket, nőcsoportokat a MEÖT Női Bizottsága keretén belül működő imanapi munkaközösség e videóval segíti a március 5-i alkalomra való felkészülésben.

A videó ide kattintva érhető el!

 

 

Világimanap előkészítő konferencia

 

 

 


Kedves Testvérek!

A MEÖT Női Bizottságának tagjai az idei Világimanap előkészítő konferenciáját - a hatályos járványügyi rendelkezések figyelembevételével -, nem tarthatjuk meg személyesen. Így más megoldást keresve, egy előkészítő videó megtekintését és a másnapi online "találkozás" lehetőségét kínáljuk fel:

A világimanaphoz szerkesztett előkészítő videó 2021. február 5-től lesz megtekinthető a MEÖT honlapján, a Női Bizottság által megadott elérhetőségen.

Másnap, február 6-án, 11 órai kezdettel pedig, egy óra időtartamban, videókonferenciához lesz mód csatlakozni, a Google Meet alkalmazás használatával, a következő kód beírásával:

https://meet.google.com/dmr-ykoh-xxg

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a február 6-i online konferencián nem kerül bemutatásra a felkészítő videó. Kérjük a testvéreket, hogy azt az online alkalom előtt tekintsék meg!

Szeretettel ajánljuk a felkészítő videót, és hívjuk, várjuk az érdeklődő testvéreket az online alkalomra!

 

MEÖT Női Bizottsága tagjainak nevében:

B. Pintér Márta s.k.,

bizottsági elnök

 

A Világimanap liturgiája és egyéb segédanyagok megtalálhatóak a MEÖT honlapján, ide kattintva:

http://www.meot.hu/index.php/noi-m/vilagimanap-2021-vanuatu

 

 

 

Biztos alapra építsünk!


Készülünk a 2021. évi világimanapra


A világimanapi mozgalom története során talán még sohasem kellett úgy készülnünk egy alkalomra, hogy annyi kérdés vetődött volna fel a szervezőkben.
Kétséges, hogy itt Magyarországon együtt lehetünk-e a templomainkban 2021. március első péntekén. Személyesen is találkozhatunk majd egymással február első szombatján, a szokásos felkészítő konferenciánkon, a MEÖT kápolnájában?
Ezek a kétségek azonban, most a Covid – 19 vírus tombolásában, nem csupán a mieink. Szerte a világon sajnos így kell, hogy készüljenek a keresztény asszonyok az imanapra: telve bizonytalansággal. Ezekben a hónapokban a közös nyomorúságunk is összeköt bennünket a föld lakóival, és formálja könyörgéseinket gyógyulásért, szabadulásért, biztos menedékért a bajban.
Az idei liturgiát elkészítő vanuatui asszonyok által választott igevers, a világimanap címtémája most igazi bátorítást, erősítést ad aggodalmaink, félelmeink közepette. A szigetország lakói vallják, hirdetik, hogy van szilárd, biztos pontja ennek a világnak, akire építhetünk. Milyen aktuális üzenet?! Pedig ez a téma már hét esztendeje ki lett választva. A világimanapi szervezet tagjai a még 2013-ban, New Yorkban megtartott nagygyűlésén hozták meg a döntést arról, hogy 2021-re vonatkozóan mely ország készítheti el a liturgiát. A vanuatui asszonyok tehát már évekkel ezelőtt megfogalmazták bizonyságtételeiket, imádságaikat. A címlap képnek választott festmény, Juliette Pita alkotása is az öt esztendeje a szigeteken komoly pusztítást végzett Pam ciklont örökítette meg. A művésznő akkor személyesen is megtapasztalta, hogy hogyan tud Isten a legnagyobb viharokban is oltalmába venni, menteni. Évekkel ezelőtti a bizonyságtétel, most mégis aktuális. Ez a Szentlélek rendező ereje!
Így írtam: készülünk az imanapra. Tény, hogy mától kezdve lassan töltjük fel honlapunkra a 2021. március 5-re tervezett alkalomhoz a képeket, országismertető anyagokat. Ám az igazi készülés az, ha szívünket megnyitjuk arra, amit Isten Szentlelke készít nekünk ezekben a napokban!

2020. ádventjén
Brebovszkyné Pintér Márta
evangélikus lelkész, MEÖT Női Bizottság elnöke

Bevezető szöveg letöltése: PDF formátumban

 

 

Üzenet Vanuatuból

A 2021. évi világimanapot készítő ország, Vanuatu különösen is kedves a számunkra. Tanna szigetén él, és a Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének munkatársaként szolgál a fiatal magyar házaspár: Greizer Miklós és Göllner Zsófia. A videóban ők köszöntik a világimanapra készülő testvéreket, és megszólaltatnak két helybeli asszonyt.

A világimanapi adományainkkal pedig az ő kinti szolgálatukat támogatjuk. Helybeli közösségük szeretné, ha templom mellett felépülhetne egy gyülekezeti ház, ahol az asszonyok tarthatnák ima- és igeolvasói alkalmaikat.

 

 

Joomla templates by a4joomla